Najava četvrtog sastanka Radne skupine za koordinaciju projekata državne informacijske infrastrukture i digitalne transformacije

U svojstvu organizatora sastanka zadovoljstvo nam je najaviti: “Četvrti sastanak Radne skupine za koordinaciju projekata državne informacijske infrastrukture i digitalne transformacije“ koji će se održati 29. ožujka 2023. godine u Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242, Zagreb, s početkom u 11:00 sati.

U okviru programa, uzvanicima će se uvodno obratiti državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, g. Bernard Gršić, a osvrnut će se na uspješan završetak zajedničkog projekta financiranog kroz Instrument tehničke potpore (TSI) Europske unije pod nazivom „Uspostava mehanizma koordinacije osiguranje koherentnog razvoja e-Uprave“. Projekt je provela Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) u suradnji sa Glavnom upravom Europske komisije za potporu strukturnim reformama (DG REFORM) s ciljem pružanja podrške Republici Hrvatskoj u osmišljavanju, razvoju i provedbi reformi u digitalnoj transformaciji javnog sektora.


Rezultati projekta utjecat će na buduće odluke koje će pridonijeti učinkovitijem upravljanju javnim ulaganjima u digitalnu upravu, kao i na sposobnost javnog sektora da upravlja podacima, dijeli ih i koristi.

Uz predstavnike Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva sastanku će prisustvovati i gđa Nathalie Berger – ravnateljica Glavne uprave Europske komisije za potporu strukturnim reformama te gđa Barbara Ubaldi zamjenica voditelja Odjela za otvorenu i inovativnu upravu iz OECD-a koji će svojom nazočnošću uveličati ovaj događaj  kao i pozdraviti uspješno okončavanje zajedničkog projekta.