2007. godina

  • Usvojen Operativni plan provedbe Programa e-Hrvatska za 2007. godinu.

  • Pokrenut Središnji portal državne uprave Moja uprava kao jedinstveno mjesto za pružanje punih, pouzdanih i mjerodavnih informacija iz uprave građanima, gospodarstvenicima i drugim korisnicima usluga javne uprave u dva profila: građani i gospodarstvo, a tijekom 2011. započela je uspostava novih profila: javna uprava i društvo.

  • Pokrenut projekt e-otoci u cilju poboljšanja i unapređenja obrazovnih procesa na otocima kako bi se na taj način pomoglo da otočno stanovništvo na udaljenim, slabo naseljenim i malim otocima ostane trajno na njima živjeti. U projektu su sudjelovali: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Središnji državni ured za e-Hrvatsku, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) i Hrvatska akademska i istraživačka mreža (CARNet).

  • Republika Hrvatska je putem Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku pristupila Programu podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT PSP) ukupnog proračuna 730 milijuna eura od 2007. do 2013. godine, usmjeren na poticanje inovativnosti i konkurentnosti kroz širu i učestaliju uporabu ICT-a u društvu.

  • Središnji državni ured za e-Hrvatsku, Hrvatska gospodarska komora i Agencija za promicanje izvoza i ulaganja, a od 2009. godine i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, u želji za pružanjem podrške hrvatskim tvrtkama iz IT sektora na međunarodnim sajmovima, preuzimaju organizaciju i financiranje zajedničkog nastupa hrvatskih tvrtki na CeBIT-u, vodećem svjetskom specijaliziranom sajmu informatičke i telekomunikacijske tehnologije.