Partnerstvo za otvorenu vlast

Partnerstvo za otvorenu vlast

Savjet čine predstavnici državnih, lokalnih i regionalnih vlasti, organizacija civilnog društva, akademske zajednice i medija

Partnerstvo za otvorenu vlast je multilateralna inicijativa čiji je cilj osigurati konkretan napredak na području transparentnosti i otvorenosti rada tijela javne vlasti, uključivanja i osnaživanja građana i civilnoga društva, borbe protiv korupcije te korištenja novih tehnologija za poboljšanje kvalitete usluga koje javna uprava pruža građanima. Inicijativu vodi Upravni odbor čiji su članovi predstavnici vlada i organizacija civilnog društva. Od 2014. godine članica Upravnog odbora je i Republika Hrvatska.

Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 20. travnja 2016. godine  uspostavljen je Savjet inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast kojim predsjeda državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Andreja Metelko-Zgombić. Savjet čine predstavnici državnih, lokalnih i regionalnih vlasti, organizacija civilnog društva, akademske zajednice i medija.
 
Više o inicijativi Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj možete pročitati na internetskim stranicama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.