SDURDD sudjelovao u organizaciji „Secure Techa“

SDURDD sudjelovao u organizaciji „Secure Techa“

Konferencija o sigurnosti informacijskih sustava “SecureTech”, održana 12. prosinca u Zagrebu, bila je posvećen izazovima u upravljanju sigurnošću informacijskih sustava u velikim organizacijama

Konferenciju je organizirao hrvatski ogranak organizacije (ISC)2 u suradnji sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva i Hrvatskom gospodarskom komorom.

Na konferenciji je sudjelovala i zamjenica državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva Kristina Posavec, koja je tom prilikom kazala da je potrebno što više konferencija poput Secure Tech-a, jer nam nedostaje edukacije o ovoj temi. „Sigurnost je bitna i u državnoj sferi i za privatni sektor. Kibernetička sigurnost je vrlo važno pitanje u EU i jedan od prioriteta u okviru Hrvatskog predsjedanja Unijom pa već postoji niz aktivnosti koje provodimo. Jedna od njih je i vođenje horizontalne radne skupine za kibernetičku sigurnost. Čeka nas veliki posao koji ne smijemo gledati samo iz naše perspektive, moramo tražiti rješenja koja su univerzalno primjenjiva na razini cijele Europe, kako bi sustigli SAD i Kinu na tom području“, rekla je Posavec, uz napomenu da je Hrvatskoj na raspolaganju oko 15 milijuna eura europskih sredstava za jačanje informacijske sigurnosti.

Foto: Hrvatska gospodarska komora

Pisane vijesti