SDURDD kao partner sudjelovao u uspostavi CDU-a

SDURDD kao partner sudjelovao u uspostavi CDU-a

Na svoj 55. rođendan APIS IT uspostavio je Centar dijeljenih usluga (CDU) čiji je cilj standardizacija i objedinjavanje državne informacijske infrastrukture 

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva kao jedan od partnera sudjelovao je u projektu uspostave CDU-a.

Centar je otvorio Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske. Proslavi je nazočio i Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva u svojstvu izaslanika predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

"Budući da su digitalizacija i digitalna transformacija teme koje obilježavaju modernizaciju gospodarstva te razvoj i bolje usluge država i državne uprave, i Hrvatska radi na tome kako bi našu uprava učinila učinkovitijom, kvalitetnijom, transparentnijom i odgovornijom. Četvrta industrijska revolucija je stigla i vjerujem da nemamo dilema niti alternativa, nego da lovimo korak s najboljima, a Centar dijeljenih usluga jedan je put prema tome", izjavio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Dodao je da se radi na digitalizaciji zdravstva, pravosuđa, baštine i drugih sustava u zemlji, uz napomenu da je Hrvatska u mandatu ove Vlade po DESI indeksu porasla četiri mjesta te da je do sada pokrenuto 40-ak projekata digitalizacije vrijednih više od 1,3 milijarde kuna.

"Važno je što APIS radi u zemlji za povezanost subjekata i optimizacije troškova kao i za veću sigurnosti i zaštitu podataka. To će sve biti bitno i za predsjedanje Hrvatske Vijećem EU-a jer želimo i produbljivanje i jačanje EU tržišta i svih segmenata njegovog poslovanja i života", naglasio je predsjednik Vlade.

Saša Bilić, predsjednik Uprave APIS IT izjavio je kako su "nekad bili pioniri informatizacije, a sada su predvodnici digitalizacije".

Pisane vijesti