Započeli su Dani medijske pismenosti

Započeli su Dani medijske pismenosti

Projekt Dani medijske pismenosti održava se od 8. do 12. travnja 2019.

Projekt koji su pokrenuli Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku s ciljem edukacije djece, roditelja, odgojitelja i nastavnika o medijskoj pismenosti održava se drugi put u Hrvatskoj.

Pripremljeni su novi obrazovni materijali te se organiziraju predavanja, radionice, filmske projekcije i druge aktivnosti za djecu i odrasle.

Ove godine stavlja se naglasak na poštovanje prema sebi i drugima u medijima. To uključuje niz područja, kao što su tolerancija, govor mržnje, lažne vijesti i manipulacije, poticanje empatije i poštovanje ljudskog dostojanstva te zaštita privatnosti i sigurnost u medijima, na društvenim mrežama i komunikacijskim platformama.

Pozivaju se sve knjižnice, vrtići, škole, fakulteti, udruge koje se bave medijskom pismenošću i svi ostali zainteresirani da se uključe u Dane medijske pismenosti.

Cilj projekta je osvještavanje javnosti o važnosti medijske pismenosti, osnaživanje građana, posebice djece i mladih vještinama medijske pismenosti, stvaranje platforme za suradnju i razvoj održivih projekata medijske pismenosti, te podrška odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

Više o projektu možete pročitati na službenoj stranici.

Foto: medijskapismenost.hr

Pisane vijesti