WinDays19 konferencija - poslovanje i tehnologija

  • Slika /slike/WDdan2-101.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državni tajnik Bernard Gršić sudjelovao je sa zapaženim predavanjem o digitalnoj transformaciji javne uprave na prvom danu Business konferencije, 2.4.2019

Konferencija se održava od 2. do 5. travnja 2019., a podijeljena je u dva dijela – WinDays19 Business te WinDays19 Technology. U Amadria Parku u Šibeniku okuplja više od 2000 sudionika koji su na Business konferenciji mogli birati između šest programskih smjerova koji se bave ključnim industrijskim granama, a na Technology konferenciji pratiti pregled najaktualnijih tehnoloških trendova i novosti, među kojima su: umjetna inteligencija, sigurnost, IoT, DevOps i rješenja koja se temelje na otvorenom kodu.

Preko 130 predavača, vodećih inozemnih i domaćih stručnjaka iz poslovnog i tehnološkog svijeta, na gotovo 200 predavanja kojima se prikazuju ne samo novosti u svijetu tehnologije, nego i dobre prakse u sinergiji između tehnologije i biznisa.

U sklopu smjera „Javni sektor i obrazovanje“, zapaženo predavanje održao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva (u daljnjem tekstu: Ured) Bernard Gršić govoreći o digitalnoj transformaciji javne uprave. Predstavio je ne samo rad Ureda nego je dao i prikaz informiranosti građanstva o digitalnom društvu i javnim digitalnim servisima: e-Građani, e-D i eOI. Govorio je o projektima koji su pokrenuti i koji se provode na razini cijele EU, kao i o projektima koji su tek u najavi, a vezani su uz implementaciju novih tehnoloških rješenja u javnoj upravi, razvoju servisa za građane ili poboljšanjima na polju kibernetičke sigurnosti.

Marin Ante Pivčević, koordinator za kibernetičku sigurnost Ureda, zajedno s Anelom Husković iz Microsofta Hrvatska, održao je predavanje Smanjenje digitalnog jaza u vrijeme digitalne transformacije. Govorio je o Primjeni zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora s planovima za implementaciju novih tehnoloških rješenja na stranicama i servisima javne uprave. Udruga slijepih Zagreb predstavila je film koji je prikazao probleme s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe, te je prikazano rješenje koje nudi Microsoft kroz Seeing AI.

Foto: Windays2019

Pisane vijesti