U Vladi Republike Hrvatske predstavljen Andrija - digitalni asistent u borbi protiv koronavirusa (COVID-19)

U Vladi Republike Hrvatske predstavljen Andrija - digitalni asistent u borbi protiv koronavirusa (COVID-19)

Danas je u Banskim dvorima predstavljen Andrija – digitalni asistent, sustav temeljen na umjetnoj inteligenciji, koji Vlada Republike Hrvatske uspostavlja kako bi se rasteretio zdravstveni sustav te postigla veća učinkovitost u uvjetima epidemije bolesti COVID-19.

Andrija je ime dobio po ocu preventive Dr. Andriji Štamparu koji je postavio temeljne principe javnog zdravstva primijenjene diljem svijeta.

Sustav Andrija – digitalni asistent omogućuje korisnicima da putem mobilnog uređaja ili kroz automatizirani pozivni centar komuniciraju izravno sa sustavom, koji je oblikovan na način da simulira ponašanje ljudskog stručnjaka u komunikaciji s korisnicima, dajući upute kako postupati u slučajevima sumnje na zarazu uzrokovanu koronavirusom.
Budući da se digitalni asistent temelji na sustavu umjetne inteligencije koji „uči“ te se razvija kroz interakciju s građanima, interakcija građana sa sustavom Andrija – digitalni asistent poželjna je za daljnji razvoj i postizanje pune funkcionalnosti kako bi isti mogao ostvariti postavljene ciljeve oko rasterećenja i povećanja učinkovitosti zdravstvenog sustava Republike Hrvatske u uvjetima pandemije koronavirusa.

Andrija je namijenjen svakom hrvatskom građaninu, a s njim možete komunicirati na WhatsAppu na broj +385 99 775 3049 koji je potrebno najprije spremiti u imenik.
Aktivacijska poveznica objavljena je i na službenoj stranici ANDRIJA – digitalni asistent.

Vlada Republike Hrvatske će nastaviti provoditi digitalizaciju svih procesa u javnoj upravi daljnjim razvojem e-usluga i povezivanjem svih tijela u sustavu kako bi građanima i putem novih komunikacijskih kanala bila dostupna brza i učinkovita usluga.

Pisane vijesti