Edukativni animirani film o digitalnoj transformaciji

Edukativni animirani film o digitalnoj transformaciji

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, kao stručna podrška Vladi Republike Hrvatske, promovira razvijeno, sigurno i uključivo digitalno društvo ostvareno kroz sinergiju gospodarstva, javne uprave, znanosti, istraživanja i obrazovanja, što je moguće ostvariti jedino kroz digitalnu transformaciju

Digitalna transformacija je proces uvođenja digitalnih tehnologija u sve segmente života i poslovanja, mijenjajući iz korijena poslovne procese i navike. Također, radi se i o kulturnoj promjeni u kojoj se neprestano mijenjamo, prilagođavamo promjenama i razvijamo.

Riječ transformacija opisuje proces u kojem prolazimo određenu promjenu i koji traje neko vrijeme. Digitalna transformacija odnosi se na proces koji započinje od trenutka kada organizacija krene razmišljati o uvođenju digitalnih tehnologija u svim područjima poslovanja i traje do trenutka njihove potpune integracije. Međutim, digitalna transformacija uključuje i pojedince: nije dovoljno samo uvesti digitalnu tehnologiju u svakodnevni život građana i poslovanje, važno je i educirati građane i zaposlenike.
Razvoj novih tehnologija, softvera i aplikacija, omogućio je da se nedavno razvije i Andrija - prvi digitalni asistent Vlade Republike Hrvatske; njegov cilj je stvoriti prostor za izgradnju i održavanje kvalitetnih odnosa između države i građana.

Digitalna transformacija danas više nije pitanja izbora - ona je neizbježna, neophodna i nezaobilazna.
Edukativnim animiranim filmom o digitalnoj transformaciji želi se potaknuti aktivnosti koje obilježavaju modernizaciju gospodarstva, razvoj digitalnih vještina i bolje usluge država i državnih uprava, pa tako i Hrvatska radi na tome da njezina uprava bude učinkovitija, kvalitetnija, transparentnija i odgovornija, što očekuju i građani i poduzetnici. Audiovizualni pristup u oblikovanju filma osigurava da i osobe s invaliditetom nemaju prepreka u pristupu digitalnom sadržaju.

Film pogledajte na poveznici Digitalna transformacija.

Pisane vijesti