Malenica: Svaka kriza je i prilika za razvoj i nove ideje- predstavljen digitalni asistent Andrija

Malenica: Svaka kriza je i prilika za razvoj i nove ideje- predstavljen digitalni asistent Andrija

Danas je u Vladi Republike Hrvatske predstavljen Andrija, prvi digitalni asistent u borbi protiv koronavirusa

Ovaj digitalni asistent izgrađen je na platformi WhatsApp Business API, koristeći globalnu komunikacijsku platformu hrvatske IT tvrtke Infobip.

Radi rasterećenja liječnika ali i cijelog zdravstvenog sustava, digitalni asistent Andrija pomoći će hrvatskim epidemiolozima u kontroli epidemije COVID-19, tako da građanima pruži aktualne informacije i daljnje preporuke.

Ministarstvo uprave, kao nositelj digitalizacije u Republici Hrvatskoj, voditelj je i ovog projekta, a na kreiranju rješenja radio je tim stručnjaka predvođen epidemiologom prof.dr.sc. Brankom Kolarićem, uz tehničku i informatičku podršku IT tvrtki. 

„Kroz e-Propusnice dokazali smo da uz velik trud i danonoćni rad možemo povezati nadležna tijela i sustav kako bi omogućili kompleksne e-usluge našim građanima“, rekao je ministar uprave Ivan Malenica.

„Svaka kriza je i prilika za razvoj, nove ideje i rješenja, a Vlada Republike Hrvatske putem Ministarstva uprave, odnosno Uprave za e-Hrvatsku i ostalih dionika nastavit će provoditi digitalizaciju svih procesa javne uprave, daljnjeg razvoja e-usluga te povezivanja svih tijela državne uprave kako bi građani i poduzetnici dobili brzu i kvalitetnu uslugu s ciljem uspostave jedinstvenog načina komunikacije s tijelima državne uprave“
, zaključio je ministar Malenica.  

Pisane vijesti