Održana plenarna sjednica OECD Odbora za politiku digitalnog gospodarstva

Održana plenarna sjednica OECD Odbora za politiku digitalnog gospodarstva

Bernard Gršić: Kroz smjernice i programe OECD-a doći će do poboljšanja svih onih segmenata hrvatskog društva koje smo doveli na vrlo visoku razinu članstvom u Europskoj uniji, a članstvom u OECD-u učinit ćemo još i korak više

U sklopu pristupanja OECD-u (Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj - Organisation for Economic Cooperation and Development), državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić sudjelovao je na 92. plenarnoj sjednici OECD Odbora za politiku digitalnog gospodarstva uz predstavnike 38 zemalja članica.

Između ostalog, na Odboru su razmijenjena mišljenja o izgledima za rast IKT sektora, budućnosti umjetne inteligencije, virtualne stvarnosti, mentalnog zdravlja i digitalnog okruženja dok je naglašeno kako je posebnu pozornost potrebno usmjeriti na sigurnost djece na internetu.
Hrvatsko izaslanstvo je u okviru rasprave posebno istaknulo osnovne elemente Strategije digitalne Hrvatske za razdoblje do 2032. godine, posebice načina monitoringa, potrebu uključenja što više žena u digitalni svijet te predstavilo najnovije digitalne vještine koje razvija u okviru obrazovnog sustava.

Tijekom rasprave o pristupanju državni tajnik je istaknuo kako je naš fokus na digitalizaciji, cilju postavljenom u našim strateškim dokumentima: Nacionalnoj razvojnoj strategiji, prepoznavanju digitalizacije kao strateškog cilja i Strategiji digitalne Hrvatske za razdoblje do 2032. godine. Kroz smjernice i programe OECD-a doći će do poboljšanja svih onih segmenata hrvatskog društva koje smo doveli na vrlo visoku razinu članstvom u Europskoj uniji, a članstvom u OECD-u učinit ćemo još i korak više, naglasio je državni tajnik.

Pisane vijesti