Održan 29. kamp mladih informatičara Hrvatske Krk 2019.

  • Slika /slike/20190628_182815.jpg
  • Slika
  • Slika

U ime Vlade Republike Hrvatske, sudionicima se obratila Kristina Posavec, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva

Ovogodišnji Kamp, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara održao se od 19. do 29. lipnja u Krku, a okupio je više od 90 najboljih mladih informatičara, učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Rad na Kampu organiziran je kroz 20 radionica koje vode dugogodišnji iskusni stručni suradnici HSIN-a.
 
Zamjenica državnog tajnika čestitala je svim sudionicima na sudjelovanju i na iskazivanju interesa za informatiku. Osvrnula se na DESI indeks prema kojem je Republika Hrvatska u segmentu ljudskih potencijala na 13. mjestu, te izrazila uvjerenje da ćemo u narednim godinama biti još bolji kada imamo ovako dobru perspektivu u mladim ljudima.
 
„Republika Hrvatska potpisnik je Deklaracije o uključenosti žena u digitalni svijet, a Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva kao tijelo zaduženo za koordinaciju provedbe organizira više akcija kako bi povećalo broj žena u digitalnom svijetu. Posebnu pažnju posvećujemo akcijama i inicijativama koje teže povećanju broja djevojaka u STEM područjima obrazovanja, pa me iznimno veseli ovdje među vama vidjeti velik broj djevojaka.“
 
Naglasila je kako mladi informatičari, robotičari i matematičari ostvaruju zapažene rezultate i na svjetskim natjecanjima te da se kroz projekt e-Škole sve više ulaže u opća informatička znanja, razvoj digitalnog društva i osnaživanje mladih u STEM područjima.
 

Pisane vijesti