Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva i Huawei nastavili uspješnu suradnju na području digitalne transformacije

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva i Huawei nastavili uspješnu suradnju na području digitalne transformacije

Kao jedan od partnera, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva sudjelovao je dana 20. travnja 2020. godine u Studentskom domu Cvjetno naselje, prilikom donacije 170 tableta, doniranih obiteljima pogođenima potresom u Zagrebu.

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva kao središnje tijelo državne uprave sa zadatkom unaprjeđenja razvoja digitalnog društva, i Huawei, vodeći globalni ponuditelj rješenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija, prošle su godine potpisali dva Memoranduma o razumijevanju i suradnji.

Kao jedan od partnera, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva sudjelovao je dana 20. travnja 2020. godine u Studentskom domu Cvjetno naselje, prilikom donacije 170 tableta, koji je Huawei Hrvatska donirao obiteljima pogođenima potresom u Zagrebu, koje su privremeno smještene u studentskom domu. U studentskom domu trenutno se nalazi 485 osoba.

Uz državnog tajnika Bernarda Gršića događaju su nazočili i ministar uprave Ivan Malenica, glavni direktor Huaweija u Hrvatskoj Zhang Heng, zamjenik ravnatelja Studentskog centra Marijo Župan, zamjenik ravnatelja SC-a te sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak.

Tom prilikom državni tajnik Bernard Gršić rekao je : „U listopadu 2019., odlaskom prve skupine studenata u Kinu započela je realizacija suradnje dogovorene potpisivanjem Memoranduma u sklopu Summita država Srednje i Istočne Europe i Kine koji se u travnju 2019. godine održao u Dubrovniku. Studenti hrvatskih sveučilišta dva su se tjedna imali priliku upoznati s poslovanjem Huaweija i dobiti jedinstveni uvid u programe istraživanja i razvoja novih tehnologija.
Uspješna suradnja nastavljena je kada je Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, u sklopu projekta 1000 dreams, razvio ideju o darivanju udruge ZAMISLI, te su uručene knjige, slikovnice te razne edukativne igračke.“


Pisane vijesti