e-Upisi – upisi u vrtić online, bez odlaska na šaltere i čekanja u redu

e-Upisi – upisi u vrtić online, bez odlaska na šaltere i čekanja u redu

Bernard Gršić, državni tajnik: „Roditelji mogu upisati djecu u vrtić bez da skupljaju potvrde po šalterima i to je još jedna usluga kojom rasterećujemo i građane i službenike te činimo državnu upravu dostupnijom za sve hrvatske građane“

Na portalu e-Građani dostupna je jedinstvena usluga e-Upisi u odgojno-obrazovne ustanove koja Vam omogućuje brz i jednostavan upis u željenu ustanovu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Na ovaj je način osigurana potpuna digitalizacija upisnog procesa i za građane ali i za djelatnike vrtića koji sudjeluju u upisnom procesu. Za prijavu Vašeg djeteta više neće biti potrebno donositi razne potvrde (poput rodnog lista djeteta ili potvrde o zaposlenju), već će sustav te podatke sam povlačiti iz odgovarajućih registara nadležnih državnih tijela koja su dosad građanima izdavala potvrde na svojim šalterima. Pomoć za korištenje ovog sustava osigurana je kroz vrtiće, gdje roditeljima pomažu educirani djelatnici te korisnička podrška obrazovnog sustava koju osigurava partner projekta CARNET.

Potpuna lista vrtića koji sudjeluju u projektu, nakon prijave roditelja, dostupna je na mrežnoj stranici sustava e-Upisi. Vremenski rok u kojem roditelji mogu predati zahtjev za upis djeteta objavljuju sami vrtići u Pozivu za upis.

Napominjemo da neki gradovi odnosno općine također provode elektroničke upise van ovog sustava, te se u tom slučaju građani trebaju obratiti direktno njima za sva pitanja i pomoć. Popis vrtića koji provode upise na taj način vremenom će se ažurirati.

Pisane vijesti