Državni tajnik nazočio robotičkom natjecanju FIRST LEGO League

Državni tajnik nazočio robotičkom natjecanju FIRST LEGO League

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva nazočio je hrvatskom prvenstvu robotičkog natjecanja FIRST LEGO League održanom u Zagrebu 18. siječnja

Tom prilikom državni tajnik na otvaranju natjecanja poručio je kako su današnja djeca kreativna, puna ideja i volje, uporna, vladaju modernim tehnologijama, a iznad toga njeguju temeljne vrijednosti poput zajedništva i timskog rada. Državni tajnik čestitao je  natjecateljima, njihovim mentorima, te organizatorima ovog natjecanja.

„I naravno, ovo nije kraj, najbolji idu dalje, na međunarodna natjecanja. Vjerujem u našu djecu, oni su naša budućnost i uvjeren sam da će se sa tih natjecanja vratiti s nagradama.“, izjavio je državni tajnik.

Na zagrebačkom FER-u, u nekoliko kategorija natjecali su se učenici od 9 do 16 godina. Ekipa sa zagrebačkog Jabukovca prva je od četiri tima koja će na regionalno LEGO natjecanje u Sloveniju.

Podsjetimo, FIRST LEGO League (FLL) organizira Hrvatski robotički savez. To je međunarodni, multidisciplinarni istraživački program koji želi u djeci probuditi znanstvenika koji će promišljati o problemima oko sebe i tražiti način kako ih riješiti.

Promiče znatiželju, kreativnost, zajedničko učenje i timski rad. Osim toga, kroz igru djeca razvijaju i jačaju tehničku pismenost i logički način razmišljanja, moderne tehnologije koriste u humane svrhe, a kroz atraktivne robote koje moraju osmisliti na učinkovit i zabavan način uživaju u znanosti. Svake godine FLL ima drugu temu. Ovogodišnja je tema bila „Grad budućnosti“.

Foto: Hrvatski robotički savez

Pisane vijesti