Državni tajnik na 27. Zimskoj školi informatike u Čakovcu

Državni tajnik na 27. Zimskoj školi informatike u Čakovcu

Hrvatski savez informatičara u suradnji s udrugama Mladi informatički stručnjaci i Međimurskim informatičkim klubom organizirao je 27. Zimsku školu informatike koja se od 2. do 8. siječnja održava u dvorani Graditeljske škole Čakovec

Zimska škola informatike dugogodišnji je program Hrvatskog saveza informatičara koji se provodi tijekom zimskih praznika i okuplja velik broj sudionika koji sudjeluju u brojnim radionicama po vlastitom izboru. Cilj programa je dodatno obrazovati mlade, darovite informatičare osnovnih i srednjih škola iz cijele države u raznim područjima informatike, ali i dodatno osposobiti nastavnike svih struka kako bi lakše uveli informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavu.

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva kontinuirano prati informatička, ali i robotička natjecanja u Republici Hrvatskoj i inozemstvu s kojih se naši predstavnici redovito vraćaju s najboljim rezultatima.

Godina 2021. također je bila iznimno uspješna u postizanju vrhunskih rezultata. 

Na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi hrvatski informatičari osvojili su dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju. Učenici su dobitnici medalja na 33. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja se u Singapuru održala od 19. do 25. lipnja, a veliki uspjeh postigli su i na 28. Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, koja se od 1. do 5. rujna održala u Zagrebu. Jednako uspješni bili su i na međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju, održanom online u Zagrebu, na kojem je nastupilo 48 natjecatelja iz 11 zemalja.

Ponosni smo što naši mladi informatičari, u vrlo jakoj konkurenciji najboljih informatičara iz najvećih zemalja informatičke moći poput Kine i Koreje redovito ostvaruju najbolje rezultate.

Prilikom otvaranja Zimske škole, državni tajnik Gršić izjavio je: "Podržavamo projekte koje Hrvatski savez informatičara provodi s udrugama kako bi dodatno obrazovali mlade informatičare te time stvorili još bolje i kvalitetnije kadrove spremne za budućnost. Upravo ti mladi ljudi su budući pokretači promjena, ali i pozitivan primjer svojim vršnjacima. Stoga nam je drago vidjeti kako uz redovno obrazovanje postoji interes, ali i mogućnost za stjecanje novih dodatnih znanja."

Fotografija: Međimurska županija

 

Pisane vijesti