Državni tajnik Bernard Gršić: Digitalna transformacija je proces koji donosi konkretne koristi i za građane i državu i podiže standard življenja za sve

Državni tajnik Bernard Gršić: Digitalna transformacija je proces koji donosi konkretne koristi i za građane i državu i podiže standard življenja za sve

MoStart – Prva međunarodna konferencija o digitalnoj transformaciji u obrazovanju i primjenama umjetne inteligencije koja se od 18. do 20. travnja održava u Mostaru

Državni tajnik Bernard Gršić u utorak, 18. travnja, bio je uvodničar u panelu „Elektronički identitet i usluge povjerenja u praksi“ prije samog službenog otvorenja konferencije na kojem je bilo riječi o iskustvima Hrvatske u digitalizaciji državne uprave, važnosti elektroničkog potpisa i usluga povjerenja.

-Digitalna transformacija je proces koji donosi konkretne koristi i za građane i za državu i  podiže standard življenja za sve – izjavio je državni tajnik Gršić.

Cilj znanstvenog skupa u Mostaru je okupiti stručnjake koji se bave umjetnom inteligencijom i njenom primjenom u svim područjima ljudskog života, a posebice u obrazovanju.

MoStart je konferencija usmjerena na digitalizaciju u obrazovanju, bavi se širokim spektrom obrazovnih tema temeljnih na tehnologiji, uključujući inteligentne sustave podučavanja, proširenu stvarnost u obrazovanju i robotiku u obrazovanju.

Konferencija je tematski podijeljena na tri dijela – obrazovanje, znanost i IT. 
Cilj edukativnog dijela MoStarta je da potakne sve sudionike obrazovnog procesa iz osnovnih i srednjih škola da nastave sa stalnim učenjem i jačanjem svojih kompetencija. Sudionici će na radionicama koje su organizirane, imati priliku upoznati se s najnovijim tehnologijama i mogućnostima u obrazovanju, te razmijeniti iskustva.

Na IT dijelu konferencije, gdje se okupljaju vodeći IT stručnjaci iz regije, fokus će biti na aktualnim temama i problemima u razvoju softvera u regiji. Sudionici će imati priliku steći nova znanja i kontakte u svom području rada.

Što se tiče znanstvenog dijela konferencije, on će biti usmjeren na digitalnu transformaciju u obrazovanju i aplikacije umjetne inteligencije.

Konferencija nudi dinamičan program koji uključuje tehničke sesije, govore i zanimljive radionice, pružajući tako sudionicima sveobuhvatno i raznoliko iskustvo učenja.

Pisane vijesti