Bernard Gršić: Digitalna transformacija je zahtjevan proces koji uključuje cijelo društvo

Bernard Gršić: Digitalna transformacija je zahtjevan proces koji uključuje cijelo društvo

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj organizirala je konferenciju „Digitalna Hrvatska 2030“

Zagreb, 25. travnja 2023. – Američka gospodarska komora u Hrvatskoj organizirala je konferenciju „Digitalna Hrvatska 2030“. AmCham snažno podupire napore za podizanjem razine digitalizacije u Hrvatskoj te pozdravlja činjenicu da je „Nacionalnom razvojnom strategijom Hrvatske do 2030. godine“ upravo digitalna transformacija prepoznata kao važan alat za postizanje ključnih nacionalnih ciljeva, a donošenjem „Strategije digitalne Hrvatske do 2032. godine“ određen put za digitalnu transformaciju u područjima vještina, infrastrukture, digitalne transformacija poduzeća te javnih usluga.
 
 
U sklopu panel rasprave „Digitalna Hrvatska 2030.“ Bernard Gršić, državni tajnik, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva je izjavio: „Digitalna transformacija donosi niz koristi i za građane i za državu, a isto tako i za cjelokupno gospodarstvo čineći ga produktivnijim i konkurentnijim. Drago mi je što mogu istaknuti da smo uspostavom i operacionalizacijom CDU-a, državnog oblaka, započeli novu fazu digitalne transformacije koja će se očitovati kroz veću dostupnost servisa, više standarde i povećanu sigurnost podataka. Digitalno je „novo normalno“ i prilika da Hrvatsku pozicioniramo kao državu suvremenog, konkurentnog gospodarstva te kao privlačnu investicijsku destinaciju.“
 
Digitalna transformacija javne uprave, poslovanja i hrvatskog društva od strateške su važnosti za Hrvatsku. Digitalizacija posljednjih godina zauzima središnje mjesto u kreiranju javnih politika u Hrvatskoj, Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama i taj trend nastavit će se snažno i u vremenu pred nama.

Pisane vijesti