Digitalni bus završio turneju Hrvatskom u Zadru

Digitalni bus završio turneju Hrvatskom u Zadru

Dana 8. lipnja, Zadrani su imati priliku informirati se u Digitalnom busu

Nakon Zagreba, Koprivnice i Vinkovaca, Digitalni bus u sklopu projekta #DIGITALNO DRUŠTVO – Digitalna Hrvatska stigao je u Zadar. Djelatnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, uz pomoć ostalih partnera na projektu, bili su na raspolaganju građanima u pružanju informacija o Središnjem državnom portalu, Mojoj upravi i e-uslugama.

Dolazak digitalnog busa u Dalmaciju bio je prilika i da neki poznati Zadrani svojim dolaskom pokažu da je digitalizacija projekt napretka u koji je uključen niz institucija.

Učlanjivanjem prvog čovjeka tog dalmatinskog bisera u “e-obitelj”, odnosno aktiviranjem e-osobne iskaznice Branka Dukića, zadarskog gradonačelnika, završila je digitalna edukacija brojnih građana preko Večernjeg lista u četiri grada – Zagrebu, Koprivnici, Vinkovcima i naposljetku Zadru.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Bernard Gršić, izjavio je: "Cilj projekta je pokazati kako građani mogu koristiti sva sredstva koja imaju na raspolaganju u digitalnom obliku. Pokazujemo im što sve mogu dobiti aktivacijom osobne iskaznice za pristup sustavu e-građani, a veliki odaziv pokazuje da u Hrvatskoj treba još više približiti tehnologiju građanima. Bez komunikacije preko medija to će teško uspjeti, a ovaj pilot-projekt Večernjeg lista i digitalni bus polučili su uspjeh i nadam se da ćemo s ovakvim akcijama nastaviti."

Svi koji su sudjelovali ocijenili su projekt izuzetno uspješnim i već se rade planovi za nastavak na jesen.

Foto: Pixabay

Pisane vijesti