Održana radionica o projektu e-Pristojbe

Održana radionica o projektu e-Pristojbe

U suradnji s Financijskom agencijom Ministarstvo uprave organiziralo je radionicu za središnja državna tijela u sklopu projekta e-Pristojbe

Radionica je imala za cilj educirati djelatnike središnjih državnih tijela čiji će se sustavi integrirati sa sustavom e-Pristojbe o načinu rada u modulima sustava e-Pristojbe i tehničkim preduvjetima za integraciju.
 
Sudionike radionice pozdravila je državna tajnica u Ministarstvu uprave Katica Prpić istaknuvši kako su jačanje digitalnih vještina, politika razvoja digitalnog društva i gospodarstva te standardizacija digitalne infrastrukture i usluga javnog sektora presudni za budući razvoj Republike Hrvatske u svrhu priprema za izazove digitalizacije kao 4. industrijske revolucije.
 
„Iz tog je razloga Vlada Republike Hrvatske nastavila aktivnosti na tri komplementarne razine: digitalnom društvu, digitalnom gospodarstvu i digitalnoj upravi kao tri jednako važna segmenta u svrhu brze prilagodbe i pravovremene participacije Republike Hrvatske u globalnim promjenama“, istaknula je državna tajnica Prpić.
 
Pomoćnica ministra Zrinka Bulić ukratko se osvrnula na aktivnosti Ministarstva uprave vezane uz državnu informacijsku infrastrukturu i modernizaciju poslova javne uprave primjenom informacijsko-komunikacijske tehnologije.
 
„Uvođenjem jedinstvenog Sustava e-Pristojbe (SeP) štedi se vrijeme, smanjuje čekanje u redovima, omogućava olakšano plaćanje e-pristojbi i naknada te približava javnu upravu građanima i poslovnim subjektima bez obzira na geografsku dislociranost“, objasnila je pomoćnica ministra Zrinka Bulić. 
 
Realizacijom projekta e-Pristojbe uvest će se elektronička naplata upravnih pristojbi i naknada u postupcima i procedurama za koje je propisana njihova naplata što će omogućiti daljnji razvoj složenijih elektroničkih usluga u sustavima e-Građani i e-Poslovanje. Kroz e-Pristojbe trebala bi biti omogućena naplata i drugih vrsta javnih davanja.  Ovim projektom uskoro će se omogućiti i kartično plaćanje u Uredima državne uprave u županijama u prvoj fazi, a prve e-usluge u sam sustav integrirat će se kroz drugu polovicu 2019. godine.

Pisane vijesti