Digitalni bus u Vinkovcima

  • Slika /slike/PXL_040619_24912954.jpg
  • Slika
  • Slika

U utorak, 4.6.2019. Digitalni bus u sklopu edukativne turneje posjetio je i Vinkovce

Nakon Zagreba i Koprivnice projekt #DIGITALNO DRUŠTVO – Digitalna Hrvatska stigao je i u Vinkovce. Djelatnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva na čelu s državnim tajnikom Bernardom Gršićem bili su na raspolaganju građanima u pružanju informacija o Središnjem državnom portalu, Mojoj upravi i e-uslugama.

Uz pomoć ostalih partnera na projektu odgovarali su na pitanja zainteresiranih građana o mogućnostima digitalnog društva i praktičnom korištenju Središnjeg državnog portala u svakodnevnom životu.
Digitalni autobus posjetili su župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić i gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić, koji je istaknuo kako su ovakve promidžbe potrebne da bi se građani više educirali i kako grad Vinkovci trenutno radi na digitalnom unaprjeđenju rada gradske uprave čime bi postala brža, efikasnija i bliža građanima.

Kao odgovor na pitanje koliko je hrvatsko društvo digitalno, Bernard Gršić državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva istaknuo je: „Možemo reći da nije dovoljno. Činimo puno toga danas da se to promijeni i da postanemo više digitalni. Cilj ove akcije i projekta je da građanima približimo dostupnost informacija i dostupnost elektroničkih usluga koje mogu uštediti vrijeme i novac.“ Zahvalio se i svim medijima na njihovom angažmanu, kako partneru Večernjem listu tako i lokalnim medijima za koje je naglasio da su ključni u pružanju informacija građanima o tome što sve država radi za građane. „Građani u ovom autobusu imaju priliku informirati se o elektroničkim uslugama, ali ne samo o elektroničkim uslugama, nego i gdje i kako mogu pronaći sve informacije na Središnjem državnom portalu koje su važne za njihov život“, istaknuo je.

Tako su se svi zainteresirani građani mogli raspitati o mogućnostima digitalnih usluga i načinu na koji mogu pronaći informacije na Središnjem državnom portalu i Mojoj upravi. Mnogi su se odlučili na aktiviranje elektroničke osobne iskaznice, među kojima je poseban gost digitalnog autobusa bio Vittorio Vičević, vinkovački gimnazijalac koji je sa svojim kolegama u prosincu 2018.godine osvojio drugo mjesto na prestižnom natjecanju u robotici, World Education Robotic Contest-u u Šangaju, na čelu s mentorom, profesorom Danielom Rakijašićem.

foto: ​Davor Javorović/Pixsell

Pisane vijesti