Digitalni bus kreće u Vinkovce

Digitalni bus kreće u Vinkovce

Nakon Zagreba (31.5.) i Koprivnice (2.6.), digitalni bus krenut će 4. lipnja u Vinkovce, gdje će biti na raspolaganju građanima od 14.30 do 18 sati

Građanima će na raspolaganju biti djelatnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, MUP-a, Ministarstva uprave, FINA-e i Hrvatske gospodarske komore, kako bi im pomogli da postanu digitalni građani. Bit će im dostupne sve relevatne informacije o Središnjem državnom portalu – Moja uprava, kao i o digitalnim uslugama sustava e-građani.

Građani će moći dobiti inicijalne kodove kod djelatnika MUP-a i uz pomoć djelatnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva aktivirati svoje elektroničke osobne iskaznice ili zatražiti od djelatnika FINA-e vjerodajnicu ePASS, čime će moći koristiti usluge u sustavu e-građani.

Podsjetimo, projektom #DIGITALNODRUŠTVO - Digitalna Hrvatska Večernji list u suradnji sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva želi informirati građane i upoznati ih sa svim mogućnostima implementacije novih tehnologija. U tu svrhu prilagođen je i opremljen digitalni bus koji je na raspolaganju građanima u četiri hrvatska grada (Zagreb, Koprivnica, Vinkovci, Zadar) I gdje će građani  moći aktivirati svoje vjerodajnice te postati e-građani. Bus je opremljen najnovijom digitalnom tehnologijom i u gradove dovodi vrsne stručnjake i edukatore.

Foto: vecernji.hr

Pisane vijesti