Digitalni bus u sklopu edukativne turneje u Koprivnici i Zagrebu izazvao veliko zanimanje građana

Digitalni bus u sklopu edukativne turneje u Koprivnici i Zagrebu izazvao veliko zanimanje građana

U petak 31. svibnja i nedjelju 2. lipnja Večernjakov Digitalni bus gostovao je u Zagrebu i Koprivnici

U sklopu projekta Večernjeg lista #DIGITALNODRUŠTVO - Digitalna Hrvatska, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva kao partner u projektu, zajedno s ostalim partnerima, informirao je građane o mogućnostima digitalnih usluga koje građanima pružaju tijela državne uprave. Tijekom događanja na Trgu kralja Tomislava, u samom centru grada, građani su se mogli informirati o Središnjem državnom portalu, portalu Moja uprava i uslugama sustava e-Građani.

Zainteresirani građani tako su se mogli raspitati o mogućnostima digitalnih usluga koje im pruža državna uprava. Većina ih se odlučila na aktiviranje elektroničke osobne iskaznice, a bilo je i onih koji su došli po informacije koje su im pružili predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, MUP-a, FINA-e i Ministarstva uprave.

Dva dana kasnije, u nedjelju, digitalni bus posjetio je grad Koprivnicu, gdje je također izazvao veliko zanimanje građana.

Bernard Gršić, državni tajnik naglasio je kako je danas u sustav e-građanin prijavljeno oko 700.000 građana kojima je na raspolaganju 55 različitih usluga. Najavio je da digitalizacija tog sustava ide dalje, a akcije poput ove mogu potaknuti što više građana da uđu u taj digitalni svijet koji im značajno olakšava pristup dokumentima i državnim uredima.

 „Koristim uslugu e-Građani i imam aktiviranu elektroničku osobnu iskaznicu, ali dobro je čuti koje su mi sve usluge tamo dostupne. Ovo je odličan način kako građanima približiti taj digitalni svijet i uključiti ih u njega“, izjavio je gradonačelnik Koprivnice, Mišel Jakšić.

Digitalni bus opremljen je najnovijom digitalnom tehnologijom i u gradove dovodi vrsne stručnjake i edukatore. Na turneju po Hrvatskoj krenuo je u petak, 31. svibnja, u Zagrebu. U nedjelju, 2. lipnja, bio je u Koprivnici, a već u utorak, 4. lipnja, gostuje u Vinkovcima. Turneju završava u Zadru, dana 8. lipnja 2019. godine.

Pročitajte više na stranici Večernjeg lista.

Foto: ​Marko Lukunić/Pixsell 

Pisane vijesti