Digitalni bus izazvao veliko zanimanje građana u Zagrebu

  • Slika /slike/bus.jpg
  • Slika Razgovor
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika građani u redu za aktivaciju eOI

U sklopu projekta #DIGITALNO DRUŠTVO – Digitalna Hrvatska državni tajnik Bernard Gršić sudjelovao je u edukaciji građana grada Zagreba

U sklopu projekta Večernjeg lista #DIGITALNODRUŠTVO - Digitalna Hrvatska, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva informirao je građane o mogućnostima digitalnih usluga koje građanima pružaju tijela državne uprave. Tijekom događanja na Trgu kralja Tomislava, u četvrtak 26. rujna, građani su se mogli informirati o Središnjem državnom portalu te uslugama sustava e-građani.

Djelatnici MUP-a omogućavali su zainteresiranima dobivanje inicijalnih kodova, a uz pomoć djelatnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva aktivirali su svoje elektroničke osobne iskaznice ili su mogli zatražiti od djelatnika FINA-e vjerodajnicu ePASS, kako bi mogli koristiti usluge u sustavu e-građani.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić izjavio je: „Danas ovdje možete aktivirati elektroničku osobnu iskaznicu, ako to već niste napravili prilikom izdavanja u MUP-u, a također možete dobiti i digitalne certifikate. Važno je naglasiti da elektronička osobna iskaznica na sebi ima dva velika i važna certifikata – jedan je identifikacijski, drugi je potpisni. Znači sa tom elektroničkom osobnom iskaznicom na razini cijele Europske unije, možete se vjerodostojno najvišom razinom sigurnosti identificirati u sustavu i potpisati bilo koji digitalni dokument koji je jednako vrijedan kao i da je potpisan rukom.“

Digitalni bus opremljen je najnovijom digitalnom tehnologijom i u gradove dovodi vrsne stručnjake i edukatore. Na drugu turneju po Hrvatskoj krenuo je u utorak, 24. rujna, u Čakovcu. U srijedu, 25. rujna, bio je u Šibeniku, a već u četvrtak, 26. rujna, gostovao je u Zagrebu. Turneju završava u Požegi, dana 27. rujna 2019. godine.

Pisane vijesti