Dana 8. listopada 2021. godine održana u Šibeniku promocija projekta e-Pristojbe

Dana 8. listopada 2021. godine održana u Šibeniku promocija projekta e-Pristojbe

Nastavljeno provođenje projekta Sustav e-Pristojbe kojim je omogućeno online plaćanje pristojbi i naknada u sklopu platforme e-Građani

U svim sjedištima županija, kao i u njihovim ispostavama te matičnim uredima, omogućena je naplata upravnih pristojbi i naknada putem POS uređaja i to za pristojbe u području trgovine, prometne pristojbe, pristojbe za sklapanje braka te pristojbe iz područja ugostiteljstva i turizma. Dodatno je u planu do kraja godine omogućiti kartično plaćanje putem POS uređaja i u Policijskim upravama i postajama kao i u Lučkim kapetanijama.

"Sustav e-Pristojbe jedna je od elektroničkih usluga koja građanima i poduzetnicima omogućava jednostavniji, brži i sigurniji način plaćanja administrativnih davanja", izjavio je Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. "Na taj način građani mogu pristojbe i naknade umjesto državnim biljezima ili uplatnicama plaćati brže i jednostavnije putem svojih bankovnih kartica na mjestu pružanja javnih usluga putem POS uređaja ili unutar pojedinih elektroničkih usluga koje su korisnicima dostupne kroz portal e-Građani. Digitalizacijom javnih usluga koje Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva razvija u suradnji s drugim tijelima, građanima i poduzetnicima olakšava i ubrzava komunikaciju s tijelima državne uprave te im time štedi vrijeme i novac", zaključio je državni tajnik Gršić na današnjem predstavljanju Sustava e-Pristojbe, održanom na Veleučilištu u Šibeniku.

Sustav SeP uspostavljen je u okviru istoimenog Projekta e-Pristojbe kojeg provodi Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u suradnji s Financijskom agencijom kao projektnim partnerom. Projekt ima za cilj modernizaciju načina naplate i uspostavu jedinstvene evidencije pristojbi i drugih javnih davanja, lakše i jednostavnije korištenje javnih usluga uz kartično plaćanje propisanih pristojbi i naknada od strane korisnika te bržu digitalizaciju usluga na strani javne uprave kroz razvoj složenijih e-usluga unutar sustava e-Građani.
 
Ukupna vrijednost ovog projekta je 50.523.857,45 HRK, koji je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

 

Pisane vijesti