Dan djevojaka i žena u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija

Dan djevojaka i žena u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija

Četvrtog četvrtka u mjesecu travnju obilježava se Dan djevojaka i žena u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama (IKT)

Kao tijelo koje prati rezultate i dostignuća digitalne transformacije, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, u okviru svog rada poduzima, prati i podržava aktivnosti i inicijative koje se tiču digitalnih vještina, posebice školovanja i stvaranja stručnjaka u IKT područjima.
 
I ove godine, s ponosom čestitamo uspjesima naših djevojaka koje su sudjelovale na 2. Informatičkoj olimpijadi za djevojke, godišnjem informatičkom natjecanju učenica srednjih škola Republike Hrvatske, koje se odvija po uzoru i u skladu s pravilima Hrvatske informatičke olimpijade i međunarodnih informatičkih natjecanja u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara.
 
Danas, 25. travnja, odnosno četvrtog četvrtka u četvrtom mjesecu obilježava se Dan djevojaka i žena u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Stoga, čestitamo svim ženama koje rade i ostvaruju se u IKT svijetu, bilo poslovno i profesionalno, bilo u svom školovanju i usavršavanju.
 
Naš ured,  u sklopu provođenja Deklaracije o posvećenosti žena u području IKT-a, od potpisivanja Deklaracije 2019. godine, organizira okrugle stolove, predavanja i susrete djevojaka srednjoškolske dobi s ženama iz poslovnog IKT svijeta koje svojim primjerom potiču djevojke da nastave svoj profesionalni put upravo u području IT-a.
 
Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva od početaka podupire i prati rezultate Olimpijade naših informatičarki. Uspješni rezultati naših predstavnica čine nas ponosnima i daju dodatni zamah i potvrdu kako smo na pravom putu ka povećanju broja hrvatskih  IKT stručnjakinja koje europsko i svjetsko tržište treba i kojima se nude sjajne poslovne prilike.
 
Dodatno bismo napomenuli kako se na razini Europske unije i  OECD-a posebna pozornost posvećuje zastupljenosti ženske populacije u IKT-u s tendencijom da se taj broj znatno poveća.

Pisane vijesti