U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" državni tajnik Gršić govorio o utjecaju digitalne transformacije na društvo

U emisiji

Dana 10. studenog, državni tajnik Bernard Gršić gostovao je u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' Hrvatske radiotelevizije i govorio o prednostima uporabe digitalne tehnologije u svim društvenim granama

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva sustavno radi na tome kako bi povezao digitalno gospodarstvo, digitalnu javnu upravu, digitalno društvo građana i kako bi se osiguralo sigurno digitalno okruženje.

Gostujući u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" državni tajnik je izjavio kako koristeći digitalne tehnologije štedimo svoje vrijeme i dobivamo više slobodnog vremena za druge aktivnosti u našem životu.
Naglasio je kako danas imamo online nastavu i online konferencije zahvaljujući modernim tehnologijama i kako možemo zahvaljujući digitalnoj transformaciji biti produktivniji i efikasniji.

U mandatu ove Vlade znatno se povećao broj jedinstvenih korisnika sustava e-Građani koji trenutno prelazi broj od milijun i sto tisuća jedinstvenih korisnika i u zadnjih nekoliko godina Vlada je napravila više nego sve druge vlade u području digitalizacije.
Trend rasta digitalizacije prisutan je cijelo vrijeme.

Za vrijeme koronakrize povećao se internet promet, kao i trgovina putem interneta. Digitalne tehnologije omogućavaju široko područje djelovanja i one nisu same sebi svrha već služe kao alat kako bi sve druge grane gospodarstva mogle bolje napredovati i kako bi se poticala produktivnost, a samim time i porast BDP-a u državi. U svemu tome važnu ulogu ima edukacija, ne samo formalna nego i ona putem društvenih mreža i webinara preko kojih građani mogu dobiti puno informacija o uporabi digitalnih tehnologija i vještina u svakodnevnom životu zaključio je na kraju emisije državni tajnik.

Pisane vijesti