Državni tajnik Bernard Gršić uputio pozdravnu riječ na CARNET-ovoj konferenciji za korisnike „Izazov prihvaćen!“ stavljajući naglasak na digitalne vještine

Državni tajnik Bernard Gršić uputio pozdravnu riječ na CARNET-ovoj konferenciji za korisnike „Izazov prihvaćen!“ stavljajući naglasak na digitalne vještine

Konferencija je već 22. godinu zaredom mjesto okupljanja CARNET-ovih korisnika i suradnika iz obrazovnoga sustava i gospodarstva te stručnjaka i gospodarstvenika iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije

Uvažavajući sve epidemiološke preporuke konferencija se održava online, putem specijalizirane konferencijske platforme. Tijekom tri dana konferencije sudionike očekuje program podijeljen u dva tematska dijela. Prvi dio pod nazivom „Ovo nam je škola" obrađuje temu nastave na daljinu i digitalnu transformaciju nastavnih i poslovnih procesa u školama kroz provođenje druge faze programa e-Škole. Drugi dio naziva ,,AI u obrazovanju i obrazovanje za Al“ bavit će se izazovom koji tek dolazi - temom umjetne inteligencije u obrazovanju.

Pozdravnu riječ državnog tajnika prenosimo u cijelosti:

“Poštovani sudionici 22. po redu CARNET-ove konferencije za korisnike, srdačno Vas pozdravljam na početku Vašeg rada u ime Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i u svoje osobno ime.

Digitalnu transformaciju u Republici Hrvatskoj promatramo kroz tri stupa: digitalizacija javne uprave, digitalizacija gospodarstva i digitalno društvo građana koje u sebi ima komponentu digitalne vještine. Da bi svi građani stekli digitalne vještine potrebno im je obrazovanje, a da bi bili dobri korisnici javnih usluga i dobri radnici u digitalnom gospodarstvu potrebne su im digitalne vještine.

Upravo to je ono na čemu vi radite i na čemu sam Vam zahvalan i na čemu Vam čestitam. Ovom prilikom čestitam organizatoru konferencije CARNET-u dobitniku nagrade Europske komisije – Regiostars, za pilot-projekt e-Škole, koji je osvojio nagradu za najbolji projekt u kategoriji Vještine i obrazovanje za digitalnu Europu.

To nam je svima jasan znak da idemo dobrim putem i da stvarajući dovoljan i veliki broj korisnika digitalnih tehnologija postižemo ono što je nužnost kako bi digitalna transformacija Republike Hrvatske u potpunosti uspjela“, zaključio je u uvodnom pozdravu državni tajnik Gršić i zaželio svima uspješan rad.

Pisane vijesti