U emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' državni tajnik Gršić govorio o razvoju digitalnog društva i digitalnih vještina

U emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' državni tajnik Gršić govorio o razvoju digitalnog društva i digitalnih vještina

Dana 11. svibnja, državni tajnik Bernard Gršić gostovao je u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' Hrvatske radiotelevizije, gdje je govorio o razvoju digitalnog društva i digitalnoj transformaciji.

Tom prilikom državni tajnik izjavio je kako digitalna transformacija ne uključuje samo digitalne tehnologije, već i promjenu svijesti i načina razmišljanja ljudi, a sve kako bi nam život bio bolji, lakši, brži i efikasniji. Tako danas usluge sustava e-Građani koristi gotovo milijun ljudi.

U emisiji je prikazan edukativni animirani film o digitalnoj transformaciji kojim se želi potaknuti razvoj digitalnih vještina. Vlada Republike Hrvatske radi na tome da njezina uprava bude učinkovitija, kvalitetnija, transparentnija i odgovornija, što očekuju i građani i poduzetnici.

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva sustavno radi na tome kako bi sinergijski povezao digitalno gospodarstvo, digitalnu javnu upravu, digitalno društvo građana i kako bi se osiguralo sigurno digitalno okruženje.
Državni tajnik istaknuo je kako je Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva osigurao da se podaci o koronavirusu i tijeku same bolesti uspostave odnosno objave na nacionalnom Portalu otvorenih podataka, kao i na mrežnoj stranici koronavirus.hr, središnjoj referentnoj stranici Vlade Republike Hrvatske. Ured nastavlja uspješnu suradnju sa svim resorima i tijelima državne uprave, kao i koordiniranje i praćenje svih projekata digitalizacije na nacionalnoj razini.

Pisane vijesti