Tjedan karijera Sveučilišta Sjever "Connect Week UNIN"

Tjedan karijera Sveučilišta Sjever

Državni tajnik Gršić: Digitalna transformacija je put u našu budućnost kroz jačanje suradnje između akademske zajednice i državne uprave

U ponedjeljak, 16. svibnja 2022. godine u Sveučilišnom centru Varaždin, panelom naziva ”Uloga poslovne i akademske zajednice u jačanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva” službeno je otvoren jedan od najvećih regionalnih događaja spajanja akademske i poslovne zajednice. Na panelu su sudjelovali mr.sc. Marko Pavić, predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Hrvatskog sabora, Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva; Ivan Soldo, član Uprave Hrvatske poštanske banke; Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, te Petar Filipan, CIO & HR voditelj iz tvrtke Sobočan d.o.o. dok je moderator panela bio prof.dr.sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever.

Tom prilikom državni tajnik Bernard Gršić je istaknuo:„Upravo je digitalna transformacija put, način kako da birokracija postane puno jednostavnija, dostupnija i brža svakom građaninu. Činjenica da danas više od 1.600.000 građana koristi sustav e-Građani već govori o tome da se krećemo prema naprijed. Nedavno smo u sklopu e-Građani uveli i niz servisa vezanih upravo uz poslovanje. Na taj način mi činimo komunikaciju s državnom upravom jednostavnijom, bržom i dostupnijom. Svaka minuta koju uštedimo poduzetnicima je doprinos višoj produktivnosti, konkurentnosti.”

Sveučilište Sjever je tijekom proteklih nekoliko godina doživjelo gotovo eksponencijalni rast. Broj studenata, nastavnika i studijskih programa rastao je tijekom godina te se na Sveučilištu Sjever trenutno izvodi 31 studijski program na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini s više od 5.200 studenata. Tjedan karijera je namijenjen prije svega studentima, tj. umrežavanju studenata i poslodavaca, ali i odlična je prilika da se sadašnji srednjoškolci i budući studenti upoznaju sa Sveučilištem, pojedinim studijima te mogućnostima koje im se ondje nude.

Tjedan karijera Sveučilišta Sjever održava se u organizaciji Odjela za EU fondove, razvojne projekte, suradnju s gospodarstvom i transfer tehnologija Sveučilišta Sjever.

Pisane vijesti