Državni tajnik gostovao na Prvom programu Hrvatskog radija u emisiji „Poslovni tjedan“

Državni tajnik gostovao na Prvom programu Hrvatskog radija u emisiji „Poslovni tjedan“

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić gostovao je 16. prosinca u emisiji „Poslovni tjedan“ Prvog programa Hrvatskoga radija

U emisiji je bilo riječi o novom digitalnom servisu Vlade Republike Hrvatske – START, kojim poduzetnici u Hrvatskoj svoje poslovanje mogu pokrenuti u tek nekoliko dana. U emisiji su uz državnog tajnika Bernarda Gršića gostovali i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, pomoćnica ministra pravosuđa Mirela Fučkar i zamjenica direktorice Sektor servisa za državu u FINI Anita Pavičić.

Tom prigodom državni tajnik Bernard Gršić istaknuo je kako je jedna od važnih stvari koja je trenutno u fokusu i interoperabilnost, mogućnost da više tijela međusobno komuniciraju, informacije prolaze i da građani fluidno koriste elektroničke usluge. Da bi to u budućnosti postigli osnovan je Centar dijeljenih usluga, koji ima za cilj stvoriti jedinstvenu platformu za razvoj elektroničkih usluga.

Zasad postoji dvadesetak projekata koji se temelje na Centru dijeljenih usluga. Treba se pobrinuti da sva tijela i svi sustavi dođu na istu razinu međusobne komunikacije. Tek tada će biti potpuno uređen sustav. Dakle, ovo je jedna nova državna informacijska infrastruktura na novom rješenju. To će olakšati kako tijelima tako i građanima korištenje svih elektroničkih usluga, istaknuo je državni tajnik Bernard Gršić.

Pisane vijesti