Potpisan Sporazum o suradnji s Agencijom za elektroničke medije

Potpisan Sporazum o suradnji s Agencijom za elektroničke medije

Dana 25. veljače potpisan je Sporazum o suradnji između Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Agencije za elektroničke medije

Agencija za elektroničke medije i Vijeće za elektroničke medije pokrenuli su portal zeneimediji.hr koji je posvećen osnaživanju i informiranju žena te poučavanju i podizanju svijesti svih građana, javnih osoba, kreatora javnih politika, civilnog društva i posebno medija o pitanjima položaja žena u društvu. Zadaća je u javnom diskursu poticati važne teme poput izraženijeg medijskog praćenja žena koje su ostvarile značajne rezultate u području svoga rada te pružanja potpore mladim ženama; smanjenja rodnih stereotipa u medijima i javnom prostoru; ukazivanja na predrasude i diskriminaciju kao društveno negativne pojave; pridržavanja visokih načela profesionalnog izvještavanja o rodno uvjetovanom i obiteljskom nasilju.

Portal je dio projekta „Žene i mediji“ koji je započeo u okviru aktivnosti radne skupine Žene i rod Mediteranske mreže regulatornih tijela (MNRA), čija je članica i Agencija za elektroničke medije, a podržan je i od strane Ureda za ravnopravnost spolova.

Agencija i Vijeće za elektroničke medije portalom zeneimediji.hr nastoje povezati sve relevantne dionike kroz Sporazum o suradnji na ovom portalu s ciljem stvaranja što kvalitetnijeg sadržaja.

Prigodom potpisivanja Sporazuma, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić izjavio je:
"Žene čine više od polovice europskog stanovništva, ali samo oko 17 % u IKT-u čine žene. Aktivno sudjelovanje žena ključno je za oblikovanje održivog, poštenog i pravednog digitalnog gospodarstva i društva. U tom ozračju, želim istaknuti kako Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva podržava inicijativu osnaživanja i informiranja žena te poučavanja i podizanja svijesti svih građana, javnih osoba, kreatora javnih politika, civilnog društva i posebno medija o pitanjima položaja žena u društvu. Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u skladu s obvezama koje proizlaze iz Deklaracije o posvećenosti pitanju žena u digitalnom svijetu provodi kampanju kojom se želi postići ravnopravniji položaj žena u IKT industriji. Drago mi je da se na ovakav način nastavlja kvalitetna suradnja između Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Agencije za elektroničke medije."

Foto: SDURDD

Pisane vijesti