WinDays18 konferencija - poslovanje i tehnologija

WinDays18 konferencija - poslovanje i tehnologija

Državni tajnik SDURDD-a Bernard Gršić sudjelovao je kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske na središnjoj svečanosti Microsoftove WinDays konferencije 25. travnja na otoku Sveti Nikola u Poreču

Konferencija se održava od 24. do 27. travnja 2018., a podijeljena je u dva dijela – WinDays18 Business, koji se održavao 24. i 25. travnja, te WinDays18 Technology, koji se održava od 25. do 27. travnja.

Na konferenciji sudjeluje oko 2 000 sudionika, od kojih 180 izlagača među kojima je veliki broj vodećih inozemnih i domaćih stručnjaka iz poslovnog i tehnološkog svijeta, s gotovo 200 predavanja kojima su predstavljene dobre poslovne prakse s naglaskom na pojedine industrijske grane i najnovije tehnološke trendove i novosti iz svijeta tehnologije.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić u svojem obraćanju naglasio je strateško opredjeljenje države prema digitalnoj transformaciji, koja se sastoji od tri stupa – digitalizacije industrije, digitalno uključenih građana i digitalne države.

Digitalna transformacija, ujedno i glavna tema Konferencije, zahvaća sve dijelove društva, kako javni tako i privatni sektor: državnu upravu, financije, trgovinu, zdravstvo te gospodarske subjekte.

U gospodarstvu, u svim njegovim granama, tvrtke koje žele zadržati i unaprijediti svoju konkurentnost morat će mijenjati svoje postojeće poslovne modele primjenom inovativnih tehnologija kako bi uspješno odgovorili na izazove koji ih okružuju. 

WinDays je po mnogočemu najuspješnija i najsveobuhvatnija Microsoftova konferencija održana u Hrvatskoj s tradicijom dugom 18 godina, te značajno mjesto susreta, razmjene iskustava i predstavljanja novosti iz svijeta tehnologije, kao i njezine primjene.

Pisane vijesti