Velik uspjeh za Jedinstveni Digitalni Pristupnik: Uspješno promoviran novi portal Your Europe

Velik uspjeh za Jedinstveni Digitalni Pristupnik: Uspješno promoviran novi portal Your Europe

U sklopu implementacije EU Uredbe o Jedinstvenom Digitalnom Pristupniku (Single Digital Gateway), Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva aktivno je sudjelovao u stvaranju novog portala Your Europe koji je i promoviran 12. prosinca 2020.

Portal Your Europe ostvario je svojevrsnu preinaku te postao temeljna platforma na kojoj su objedinjene sve važne informacije o članicama Europske unije. Svi građani i poduzetnici EU-a od sada će sve važne informacije za svoj život i posao moći pronaći upravo na stranicama portala Your Europe.
 
Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva kao nositelj provedbe Uredbe o uspostavi jedinstvenog digitalnog pristupnika, uz podršku sunositelja Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, koordinirao je putem Nacionalnog koordinatora sva nadležna tijela koja su postavili sve važne informacije na portal Your Europe, pri čemu je ostvarena izuzetna suradnja i sinergija. Ovim putem još jednom se želimo zahvaliti svim tijelima koja su putem svojih koordinatora odradila lavovski posao, kako bi ovaj projekt ugledao svjetlo dana u rokovima.
 
Digitalna transformacija ima temeljni utjecaj na unutarnje tržište, jedno od najopipljivijih postignuća Europske unije (EU). Stvaranje istinskog jedinstvenog digitalnog tržišta - na kojem je osigurano slobodno kretanje robe, osoba, usluga i kapitala i gdje pojedinci i tvrtke mogu neprimjetno pristupiti i vršiti mrežne aktivnosti pod uvjetima poštene konkurencije i uz visoku razinu potrošača i zaštita osobnih podataka, bez obzira na njihovo državljanstvo ili mjesto prebivališta - jedan je od stalnih ključnih prioriteta EK. Uspješno je to spojena aktivnost s projektom eStandardi kojim će biti uspostavljen pravilan i jedinstven proces za razvoj cjelovitih elektroničkih javnih usluga u RH.

Više o tome saznajte na službenoj stranici portala Your Europe

Pisane vijesti