Uspjeh mladih informatičara

Uspjeh mladih informatičara

Čestitamo hrvatskim mladim informatičarima na osvojenim zlatnoj, srebrnoj i dvjema brončanim medaljama na 1. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi koja se održavala u Sofiji od 7. do 13. rujna, na kojoj je nastupilo 89 natjecatelja iz 22 europske zemlje


Za Hrvatsku su na ovom natjecanju nastupili učenici osnovnih škola koji su nastup u svojoj reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, nakon čega su se mladi hrvatski olimpijci tijekom mjeseca srpnja i kolovoza, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, intenzivno pripremali za ovaj nastup.

Zlatnu medalju osvojio je Krešimir Nezmah, 1. razred, XV. gimnazija, Zagreb, srebrnu medalju osvojio je Patrik Pavić, 8. razred, OŠ Ante Kovačića, Zagreb. Brončane medalje osvojili su Dorijan Lendvaj, 8. razred, OŠ Popovača i Eugen Bošnjak, 1. razred, XV. gimnazija, Zagreb. Dorijan Lendvaj dobio je i priznanje za najmlađeg osvajača medalje na ovoj Olimpijadi.

Krešimir, Patrik i Eugen dugogodišnji su članovi Zagrebačkog računalnog saveza, dok je Dorijan član Robotičko-informatičkog kluba Popovača.

Foto: Press

Vijesti iz medija