Predstavljen studij za razvoj moderne ekonomije

Predstavljen studij za razvoj moderne ekonomije

Na predstavljanju novog specijalističkog poslijediplomskog studija „Poduzetništvo i EU fondovi“ Sveučilišta Sjever, održanom 16. studenoga u Varaždinu, govorilo se o temama poduzetništva, EU fondovima i digitalnoj transformaciji u gospodarstvu

U sklopu predstavljanja studija održan je i okrugli stol „Partnerstvo čovjeka i stroja“, na kojem su istaknuti novi trendovi u gospodarstvu i vještine potrebne na tržištu rada za unaprjeđenje poslovanja. Dan je i naglasak na iskustva provođenja digitalne transformacije i Industrije 4.0 u hrvatskom gospodarstvu.

Tom prigodom državni tajnik Središnjeg ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić istaknuo je važnost korištenja europskih sredstava u svrhu digitalizacije gospodarstva, javne uprave i građanskog društva, naglasivši pritom važnost razvoja digitalnih vještina građana.

Program studija „Poduzetništvo i EU fondovi“  trajat će dva semestra, odnosno jednu godinu, a završetkom ovog studija stječe se akademski naziv – sveučilišni specijalist ekonomije/sveučilišna specijalistica ekonomije. Riječ je o multidisciplinarnom studiju rađenom u skladu s potrebama tržišta rada. Natječaj za studij otvoren je do 30. studenog.

Foto: ​evarazdin.hr

Pisane vijesti