Poziv za WiFi4EU

Poziv za WiFi4EU

Treći krug dodjele bespovratnih sredstava putem vaučera u sklopu inicijative WiFi4EU najavljen je za 19. rujna 2019. u 13 sati

Zemljama članicama EU ukupno je dostupno 26,7 milijuna eura koji će kroz 1780 vaučera biti raspodijeljeni europskim gradovima i općinama. Za svaku zemlju osigurano je minimalno 15 vaučera, a maksimalno ih je moguće osvojiti 142.

Poziv će biti otvoren do 20. rujna 2019. do 17 sati, a mogu se prijaviti gradovi i općine koji u prva dva kruga nisu osvojili vaučere.

Povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo Marija Gabriel izjavila je: „S velikim zadovoljstvom objavljujem poziv za podnošenje prijava za treći krug vaučera WiFi4EU. Do sada je potpisano gotovo 6000 sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava i iznimno nam je zadovoljstvo vidjeti trenutačne koristi koje inicijativa omogućuje našim građanima.”

Podsjetimo, program WiFi4EU provodi se putem niza poziva na podnošenje prijava, a obuhvaća svih 28 država članica EU-a te Norvešku i Island. Općine se nakon registracije na posebnom portalu WiFi4EU mogu prijaviti za vaučer. Komisija općine odabire prema redoslijedu prijave, pri čemu vodi računa o ravnomjernoj zemljopisnoj zastupljenosti.

Prva dva poziva za podnošenje prijava za WiFi4EU imala su odličan učinak, s više od 23 000 registriranih općina i 6200 dodijeljenih vaučera. Ovo je treći poziv, a do završetka 2020. planira se provesti i četvrti. Dodatne informacije dostupne su na internetu, u pitanjima i odgovorima i u informativnom članku, dok su na karti prikazane općine diljem Europe koje su već dobile vaučer.

Foto: https://ec.europa.eu
 

Pisane vijesti