Potpisan sporazum o preuzimanju Središnjeg registra državne imovine

Potpisan sporazum o preuzimanju Središnjeg registra državne imovine

Dana 22. veljače 2019. u prostorijama Ministarstva državne imovine sklopljen je „Sporazum o preuzimanju opreme, pismohrane i druge dokumentacije za vođenje Središnjeg registra državne imovine, sredstva za rad, financijska sredstva te prava i obveze za vođenje Središnjeg registra“

Sporazum su potpisali ministar Goran Marić i državni tajnik Bernard Gršić. Iz Ministarstva potpisivanju Sporazuma su također nazočili državni tajnik Krunoslav Katičić te glavni tajnik ministarstva Danijel Škugor, iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva bili su prisutni načelnik sektora za planiranje i strategiju razvoja digitalnog društva Tomislav Malarić, te sektorski koordinator Boris Kikelj.

Zakon o Središnjem registru državne imovine stupio je na snagu 22. prosinca 2018. godine, a navedenim Zakonom je određeno da Središnji registar državne imovine vodi Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva koji će od Ministarstva, kao tijela koje je prije vodilo Središnji registar, preuzeti opremu, pismohranu, sredstva za rad, prava i obveze te drugu dokumentaciju Središnjeg registra.

Pisane vijesti