Petu godinu zaredom u Hrvatskoj se održao Huaweijev Seeds for the Future program za studente

Petu godinu zaredom u Hrvatskoj se održao Huaweijev Seeds for the Future program za studente

Studenti iz Hrvatske predstavili su svoj Tech4good projekt, a najuspješniji studenti bit će pozvani da se natječu za nagradu u iznosu 100.000 dolara za potporu vlastitim startupima

Huawei je u Hrvatskoj petu godinu zaredom održao program Seeds for the Future, a ove godine u programu su sudjelovali studenti sa dva fakulteta - Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci i Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu Sveučilišta u Zagrebu. Program Seeds for the Future posvećen je društvenoj odgovornosti koji ima za cilj njegovati lokalne ICT talente i mlade lidere te promicati razvoj digitalnih zajednica. Tako su studenti tijekom osmodnevnog programa imali priliku od vrhunskih stručnjaka učiti o naprednim tehnologijama kao što su 5G, umjetna inteligencija, računarstvo u oblaku, a uz nova saznanja o tehnologijama dobili su i vrijedan uvid u poslovanje jedne od vodećih globalnih tehnoloških kompanija.
 
“Seeds for the Future” je u Hrvatskoj pokrenut temeljem potpisanog Memoranduma o razumijevanju i suradnji između Huaweija i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, a Bernard Gršić, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva prilikom obilježavanja završetka ovogodišnjeg programa  rekao je: „Veseli me sudjelovanje naših studenata u međunarodnom programu „Seeds for the Future“ po peti put. Program Seeds for the Future i u Hrvatskoj postaje prepoznatljiv kao značajna međunarodna obrazovna inicijativa usmjerena na najnovije suvremene digitalne tehnologije. Izgradnja ljudskih potencijala s odgovarajućim digitalnim vještinama ključni je pokretač digitalne transformacije. Učenje ne staje i ne prestaje u četiri zida obrazovnih institucija. Ono postaje cjeloživotni način da zadržimo korak sa strelovitim razvojem digitalnih tehnologija i društva općenito.“
 
Huawei je kao vodeći globalni pružatelj ICT infrastrukture i pametnih uređaja postao važan partner u razvoju hrvatskog digitalnog gospodarstva. Osim toga, Seeds for the Future važan je aspekt društvene odgovornosti na kojoj Huawei intenzivno radi i njeguje mlade talente te im omogućuje daljnji razvoj i konkurentnost na tržištu rada“, rekao je veleposlanik Narodne Republike Kine u Hrvatskoj Qianjin Qi.
 
Zhang Qiming, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska prilikom završne svečanosti je istaknuo: "Ponosni smo na napredak u razvoju ICT-a i mladih talenata, budući da je tehnološki napredak katalizator društvenog i gospodarskog razvoja. Drago mi je što već petu godinu zaredom imamo veliki interes studenata i što prepoznaju vrijednost koju dobivaju kroz ovaj program te koliko im to može značiti u njihovom daljnjem obrazovanju i zajedničkom mijenjanju hrvatskog društva nabolje".
 
Izvanredni timovi ovogodišnjeg izdanja bit će pozvani da sudjeluju u globalnom natjecanju Tech4Good gdje će se natjecati s drugim timovima iz cijelog svijeta i zajedno istraživati potencijal ICT-a za poticanje održivog razvoja. Pobjednici ovog globalnog natjecanja bit će pozvani na Tech4Good Startup Sprint u Kini, gdje će posjetiti Shenzhen, Peking i druge gradove kako bi iskusili poduzetnička okruženja u stvarnom svijetu i natjecali se za potporu startupima u iznosu od 100.000 dolara.
 
Studenti iz Hrvatske dio su programa, koji uključuje studente iz gotovo 140 zemalja diljem svijeta i s više od 500 sveučilišta. Ukupno je globalno kroz ovaj edukacijski program prošlo više od 15.000 studenata.

Pisane vijesti