Okrugli stol o zastupljenosti žena u digitalnom svijetu

Okrugli stol o zastupljenosti žena u digitalnom svijetu

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva organizira okrugli stol „Postani i TI, djevojka  IT!“ koji će se održati u Studentskom centru, dvorana „Stablo znanja“

Okrugli stol održava se povodom potpisivanja Deklaracije o posvećenosti pitanju žena u digitalnom svijetu. Tema je osvješćivanje nedovoljne zastupljenosti i angažiranosti žena u digitalnoj ekonomiji i povećanje vidljivosti ženskih uzora u području IKT-a kod mlađe ženske populacije u Republici Hrvatskoj.
 
Okrugli stol otvorit će državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, a sudionici će biti: Kristina Posavec, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva; Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske; Nataša Kapov, voditeljica odjela implementacije softvera Lemax d.o.o. i organizatorica Supergirls inicijative, Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja CARNET-a, te Matea Žilak, asistentica Zavoda za telekomunikaciju Fakulteta elektrotehnike i računarstva.
 
Europska komisija Deklaracijom o posvećenosti pitanju žena u digitalnom svijetu želi potaknuti i osnažiti žene na aktivniju ulogu u digitalnom dobu kroz mnoge aktivnosti i inicijative. One bi trebale uključivati: nacionalnu strategiju, poticanje medija da promoviraju pozitivnu ulogu žena u digitalnom društvu, uspostavljanje europskog IKT dana djevojaka i žena, poticanje tvrtki na borbu protiv spolne diskriminacije na poslu, unaprjeđivanje mehanizama za nadzor i prikupljanje podataka s ciljem ostvarivanja ciljeva te postizanje veće ravnoteže među spolovima u raznim odborima i tijelima koja se bave digitalnom tematikom.

Pisane vijesti