Objavljen je poziv za izradu prototipa EU lisnice u vrijednosti 26 milijuna eura

Objavljen je poziv za izradu prototipa EU lisnice u vrijednosti 26 milijuna eura

Ugovor će pokrivati razvojne radove za prototip lisnice, pomoćni softver za njegov ekosustav, kao i podršku za implementaciju državama članicama  

Objavljen je natječaj za izradu EU lisnice i može mu se pristupiti na mrežnoj stranici Europske komisije.

Svrha ovog natječaja je uspostaviti okvirni ugovor za nabavu bilo u fiksnoj cijeni ili u navedenom vremenu i sredstvima za razvoj i implementaciju europske lisnice kao digitalnog identiteta na temelju prijedloga za europskog okvira za digitalni identitet i pratećih preporuka Komisije za zajednički alat.

Lisnica i druge relevantne komponente koje će proizaći iz ovog natječaja bit će ponuđene državama članicama i drugim dionicima za provedbu zahtjeva Uredbe o okviru za europski digitalni identitet. Od kraja 2022. navedeni prototip EU lisnice biti će testiran na pilot projektima za koje je poziv još uvijek u tijeku (Large scale pilots – u nastavku teksta poziv za iste).
 
Ugovor će pokrivati razvojne radove za prototip lisnice (walleta), pomoćni softver za njegov ekosustav, kao i podršku za implementaciju državama članicama  u razdoblju između 4. tromjesečja 2022. i 2023. godine.

Očekuje se da će izvođač razviti prototip lisnice (verziju 1), ažurirati taj prototip u dva naredna izdanja, odnosno verzije. Točan opseg i vrijeme rada bit će utvrđeni u posebnim ugovorima.
 
Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva je objavio prethodno i poziv za pilot-projekte u sklopu programa „Potpora provedbi Europskog okvira za digitalni identitet”, a čije je trajanje produženo do 17. kolovoza 2022. godine. Više o navedenoj temi pročitajte na mrežnim stranicama Europske komisije.

Više informacija o navedenoj  temi možete pronaći na mrežnim stranicama "Podrška implementaciji Europskog digitalnog okvira".
 

Pisane vijesti