Nova usluga za studente: e-Razmjena studentskih ocjena

Nova usluga za studente: e-Razmjena studentskih ocjena

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u suradnji s Ministarstvom uprave, omogućila je novu uslugu „e-Razmjena studentskih ocjena“ na portalu e-Građani

Time se i Hrvatska pridružila mreži EMREX čija je svrha poticanje studentske mobilnosti i osnaživanje studenata da učinkovitije kontroliraju vlastite studentske podatke i njihovu razmjenu, posebice izvan granica svoje države.

Za sada su, unutar usluge dostupni podaci za tri visoka učilišta iz Hrvatske: Hrvatsko katoličko sveučilište, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić, a planira se i daljnje povećavanje broja visokih učilišta i dostupnih podataka za studente.

Putem portala e-Građani, studenti visokih učilišta, moći će besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena u bilo kojem trenutku.

Studenti na razmjeni do sada su se suočavali s određenim preprekama, među kojima je i razmjena ocjena između matične institucije i visokog učilišta na kojem su proveli dio studija u sklopu programa studentske razmjene. Ova će usluga pojednostaviti sam postupak razmjene ocjena, budući da će sada sami studenti moći zatražiti elektronički prijepis ocjena i učitati na mrežnu stranicu visokog učilišta na koji odlaze na studentsku razmjenu. U slučaju kada visoko učilište nije član EMREX-a, a prihvaća digitalne zapise, student može dostaviti elektronski potpisani dokument preuzet s mrežne stranice e-Građani. Po povratku s razmjene, ocjene također mogu učitati na mrežnu stranicu matične institucije.

Podsjećamo, osim elektroničke razmjene studentskih ocjena, na portalu e-Građani, dostupna je još jedna usluga AZVO-a: mogućnost prijava na diplomske studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj.

Više o mreži EMREX.Pisane vijesti