Misija Odbora za politiku digitalnog gospodarstva OECD-a u Zagrebu

  • Slika /Slike2023/1.jpg
  • Slika
Pristupanje OECD-u je proces koji uključuje rigoroznu i dubinsku ocjenu politika i praksi zemlje kandidatkinje u usporedbi s najboljim politikama i praksama OECD-a. Prema Planu pristupanja RH OECD-u dubinske preglede našeg zakonodavstva, politika i praksi vrši 25 odbora.
 
Od 24. do 28. srpnja 2023. više od 50 tijela javnog sektora, privatnog sektora i znanstvene zajednice sudjeluje u jednoj od najsveobuhvatnijih misija OECD-a iz nadležnosti Odbora za politiku digitalnog gospodarstva (Committtee on Digital Economy Policy/CDEP)  koju je organizirao i koordinira Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva.
 
Republika Hrvatska želi iskoristiti potencijale i snagu digitalizacije kako bi dodatno unaprijedila učinkovitost javnih usluga te podigla kvalitetu života naših građana općenito. Stoga, digitalizacija hrvatskog društva javne uprave i gospodarstva predstavlja jedan od prioriteta u području javnih politika sukladno Nacionalnoj razvojnoj strategiji do 2030., kao i Nacionalnom planu oporavka i otpornosti.

Pisane vijesti