Ministrica Tramišak i državni tajnik Gršić na radnom sastanku razgovarali o aktualnim projektima digitalizacije

Ministrica Tramišak i državni tajnik Gršić na radnom sastanku razgovarali o aktualnim projektima digitalizacije

Dana 7. rujna 2020., državni tajnik Bernard Gršić sastao se s ministricom regionalnoga razvoja i fondova EU Natašom Tramišak. Na sastanku se razgovaralo o projektima Državne informacijske infrastrukture prijavljenim za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sastankom ministrice Tramišak i državnog tajnika Gršića nastavlja se uspješna suradnja sa svim resorima i tijelima državne uprave, kao i koordiniranje i praćenje svih projekata digitalizacije na nacionalnoj razini. Europski projekti imaju veliki značaj za hrvatsko gospodarstvo te je stoga nužno i iznimno važno zadržati dinamiku njihove provedbe u izazovnim vremenima krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Radi se o projektima Državne informacijske infrastrukture prijavljenim za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kao i njihovoj koordinaciji i praćenju provedbe kroz Javni Registar za koordinaciju projekata izgradnje državne informacijske infrastrukture. Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva proširenim djelokrugom rada preuzeo je projekte razvoja državne informacijske infrastrukture. Sustav e-Građani i Centar dijeljenih usluga među najvažnijim su projektima digitalizacije koje je Vlada Republike Hrvatske pokrenula kako bi se pojednostavila i ubrzala komunikacija građana i javne uprave te povećala transparentnost javnog sektora. Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva sustavno radi na tome kako bi sinergijski povezao digitalno gospodarstvo, digitalnu javnu upravu, digitalno društvo građana i kako bi se osiguralo sigurno digitalno okruženje.

Pisane vijesti