Ministar Malenica za Newsroom: Digitalizacija je ključna za učinkovitu i efikasnu javnu upravu

Ministar Malenica za Newsroom: Digitalizacija je ključna za učinkovitu i efikasnu javnu upravu

Ministar uprave Ivan Malenica gostovao je danas na N1 televiziji u Newsroomu. U razgovoru s Igorom Bobićem osvrnuo se je na nadolazeće parlamentarne izbore, digitalizaciju javne uprave i reformu sustava

Ministar uprave objasnio je kako je Ministarstvo uprave za vrijeme koronakrize uspostavilo sustav e-Propusnice i prvog digitalnog asistenta u javnoj upravi Andriju.
 
„e-Propusnicama omogućili smo da više od milijun i 100 naših građana i poduzetnika u nekoliko klika dođu do propusnica. Zahvaljujući dobroj umreženosti zdravstvenog sustava i Stožera civilne zaštite, MUP-a, Porezne, HZMO-a kroz CDU“, rekao je ministar Malenica.
 
Također, ministar se osvrnuo i na porast broja korisnika sustava e-Građani za vrijeme pandemije.
 
„Digitalizacija se nije dogodila preko noći, ona je rezultat rada naše Vlade. Od početka mandata digitalizaciju provodimo u dva smjera: digitalizacija usluga prema građanima i poslovnoj zajednici, a drugi smjer je digitalizacija internih postupaka i procesa u tijelima javne uprave“, objasnio je ministar uprave i nadodao da je cilj dalje razvijati digitalne usluge.
 
Nadalje, ministar Malenica pojasnio je na kojim projektima trenutno radi Ministarstvo uprave.
 
„U pripremi su usluge e/m Pečat i Potpis, zatim e-Poslovanje, e-Pristojbe, e-Upisi i e-Vjenčanja. Sve te usluge digitaliziraju procese i smanjuju administrativni teret“, zaključio je ministar Malenica.

Pisane vijesti