Konferencija "Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora"

Konferencija

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Hrvatska gospodarska komora, u partnerstvu sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva, organiziraju konferenciju o izazovima digitalne transformacije poslovnog sektora, koja će se održati 13. veljače 2018. godine

Stvaranje jedinstvenog digitalnog tržišta na području Europske unije jedan je od temeljnih ciljeva Europske komisije. Internet i digitalne tehnologije mijenjaju današnji svijet, ali postojeće prepreke ograničavaju potpunu slobodu kretanja roba, usluga, ljudi i kapitala. Svjesni izazova s kojima se gospodarstvo suočava te nastojanja Europske komisije da stvori preduvjete za digitalnu ekonomiju, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Hrvatska gospodarska komora, u partnerstvu sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva zajednički organiziraju konferenciju Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora, koja će se održati 13. veljače 2018. u Zagrebu od 10 sati. Sudionicima će se pozdravnim govorom obratiti Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Kao posebnoga gosta najavljujemo Andrusa Ansipa, potpredsjednika Europske komisije nadležnog za jedinstveno digitalno tržište, koji će održati Dijalog s građanima te će mu sudionici moći izravno postavljati pitanja.

Dijalog s građanima format je neposredne komunikacije Europske komisije s javnošću putem kojega Komisija želi osnažiti razmjenu mišljenja s građanima o budućim pravcima razvoja Europske unije.

Cilj je Konferencije podići svijest među poslovnom zajednicom o važnosti korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svim segmentima gospodarstva, razmijeniti iskustva o prihvaćanju digitalnih tehnologija te otvoreno govoriti o ključnim izazovima digitalne transformacije poslovnog sektora u Hrvatskoj, o čemu će se raspravljati na panelu.

Kao pripremu za Konferenciju, Hrvatska gospodarska komora provodi među poduzetnicima anketu o digitalnom poslovanju i očekivanjima, čiji će rezultati biti predstavljeni na Konferenciji.

Molimo Vas da sudjelovanje potvrdite do 11. veljače registracijom putem prijavnog obrasca.

Napomena:
Prijava sudjelovanja i moguće prikupljanje osobnih podataka izvršit će se u skladu s Direktivom 95/46/EZ i Uredbom (EZ) br. 45/2001. Obrada podataka bit će ograničena i korištena isključivo u svrhu potrebe organiziranja događanja. Prijava na događaj i sudjelovanje na njemu podrazumijevaju i suglasnost s fotografiranjem te video i audio snimanjem.


Najave