Državni tajnik dočekao mlade robotičare

  • Slika /slike/DOGAĐAJ/2022/robotičari_1.jpg
  • Slika
  • Slika

Nakon 25. po redu RoboCup-a koji je ove godine održan je u Bangkoku (Tajland) od 13. do 16. srpnja 2022. rano jutros u Hrvatsku su se vratili mladi robotičari koje je dočekao državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić

Tom prilikom državni tajnik čestitao je svim natjecateljima i osvajačima medalja i naglasio kako je iznimno ponosan na mlade hrvatske robotičare koji se u posljednjih nekoliko godina sa svih natjecanja vraćaju s odličnim rezultatima i osvojenim medaljama.

Ove godine nastupile su dvije hrvatske ekipe i u domovinu se vratili s dva pehara:

3. mjesto u kategoriji Rescue Maze osvojila je ekipa ADI CRO team za koju su nastupili Antonio Dijanić, Dora Dijanić i Ivan Dijanić. Mentori ekipe su bili Jelka Hrnjić, Željko Krnjajić i Lovrek Dijanić.

3. mjesto u kategoriji Rescue Line osvojila je ekipa Školska knjiga CRO team za koju su nastupili Borut Patčev, Juraj Kolarić i Franko Prikratki. Mentori ekipe su bili Ivica i Ivan Kolarić.

Ekipa Školska knjiga CRO team dodatno je nagrađena i posebnom nagradom za najinovativnije programsko rješenje.

Također, bivši natjecatelji Matej Novosad i Ivan Kolarić od strane svjetske RoboCup federacije imenovan su sucima i voditeljima natjecateljskih kategorija, što je još jedno priznanje dugogodišnjem radu, ustrajnosti i postignutim rezultatima.

Na ovogodišnjem RoboCup-u sudjelovalo je preko 3000 natjecatelja iz 45 zemalja svijeta. Ovo je najveće svjetsko robotičko natjecanje koje je od iznimne važnosti za prijenos i razmjenu znanja u području robotike, umjetne inteligencije i automatizacije između obrazovnih i istraživačkih institucija na svim razinama. Natjecanje je utemeljeno 1997., a hrvatske ekipe na njemu nastupaju i osvajaju medalje od 2011. godine.

Pisane vijesti