Budućnost je sada - konferencija digitalne medicine

Budućnost je sada - konferencija digitalne medicine

Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, dana 13. travnja 2018. u Zagrebu je održana treća Regionalna konferencija digitalne medicine pod nazivom “Budućnost je sada”

Na konferenciji su se okupili voditelji razvojnih procesa s područja digitalne medicine iz regije i Europe: zdravstvene i IT tvrtke, državna i lokalna administracija, liječnici, osiguravatelji, startup tvrtke te male i srednje tvrtke koje se bave zdravstvom.

U nastavku konferencije, vezano za teme koje se tiču primjene digitalnih i tehnoloških rješenja u medicini i farmaceutici, raspravljalo se o mjerenju ishoda liječenja, e-zdravstvu i implementaciji Integriranog zdravstvenog informacijskog sistema u Republici Hrvatskoj, pitanja dostupnosti i korištenja osobnih podataka, a također se osvrnulo i na primjenu digitalnih dosjea pacijenata i ostalih najnovijih dosega u digitalizaciji te novim tehnologijama koje su primjenjive u zdravstvu.

Pisane vijesti