Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu uprave za projekt „e-Upisi Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“

U utorak, 12. ožujka 2019. godine, u 15.00 sati, u Ministarstvu uprave potpisat će se ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „e-Upisi Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“

Vrijednost ugovora je više od 40 milijuna kuna, od čega je 34 milijuna sufinancirano sredstvima iz fondova Europske unije.  

Realizacijom projekta Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove digitalizirat će se procesi u odgojnim i obrazovnim ustanovama, te će se hrvatskim građanima omogućiti upis u programe koje te ustanove nude putem elektroničkih usluga, u cijelosti bez potrebe za donošenjem potvrda i ispunjavanjem obrazaca rukom. Podaci koji su potrebni da se upis u odgojne i obrazovne ustanove može obaviti u skladu s propisima pribavit će se elektroničkim putem od tijela koja su za te podatke nadležna, a sukladno odredbama Zakona o državnoj informacijskoj infrastrukturi.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisat će ministar uprave Lovro Kuščević, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar uz nazočnost partnera na projektu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak te ravnatelja CARNET-a Gorana Kezunovića.
 
Nakon potpisivanja ugovora predviđene su izjave za medije. 

Pisane vijesti