Državni tajnik Bernard Gršić sudjeluje na konferenciji „Tallinn Digital Summit“ koja se održava 6. i 7. rujna u Estoniji

Događaj se održava u Tallinnu u Estoniji, a na njemu sudjeluju visoki predstavnici digitalnog razvoja i gospodarskih poslova iz Europe i Azije

Glavna tema ovogodišnjeg Talinskog digitalnog summita koji se održava 6. i 7. rujna je pouzdana povezivost. Pouzdana povezivost obuhvaća niz ključnih aktivnosti i inicijativa, od osiguravanja transparentnih i uključivih infrastrukturnih ulaganja do potpore geopolitičkoj stabilnosti i gospodarskom rastu vođenom inovacijama. Ovaj događaj održava se jednom godišnje i četvrti je po redu te okuplja političke vođe, poduzetnike i IT zajednicu, pri čemu je ove godine fokus na jačanju povjerenja i transparentnosti - kako bi velike prekogranične infrastrukturne investicije atraktivne privatnom sektoru poboljšale gospodarski rast i olakšale digitalnu transformaciju.

U sklopu događanja državni tajnik Bernard Gršić koji predvodi hrvatsku delegaciju sastao se s predsjednicom estonske vlade Kajom Kallas.

Pitanja i rasprave na događanju usmjerene su  na vrstu povezivanja potrebnu za daljnji razvoj, ulaganja u sigurnu infrastrukturu te osnaživanje vlada u prelasku na digitalno poslovanje čime bi se postigle učinkovitije i ekonomičnijie digitalne javne službe, kao i zaštita digitalnog društva.

Foto: ​Aron Urb

Pisane vijesti